Nieuwsartikel

Aankondiging: de toekomst van het Stedelijk Museum

Op zondag 10 december organiseert de Amsterdamse Kunstraad in samenwerking met De Balie een avond over de toekomst van het Stedelijk Museum. Welke rol is er voor het museum weggelegd? De Kunstraad gaat in gesprek met experts uit het veld, kunstenaars en publiek.

Stedelijk-Museum-badkuipzijde.-breed-ketsgroen

Het Stedelijk Museum is reeds decennia een toonaangevende plek voor vernieuwende kunst en ideeën en heeft de reputatie één van de invloedrijkste kunstinstituten van Nederland te zijn. Met de collectie en het tentoonstellingsprogramma trekt het museum bezoekers uit de hele wereld aan.

 

De afgelopen tijd was er veel te doen rondom het Stedelijk. Actuele ontwikkelingen, onder andere het vertrek van artistiek en zakelijk directeur Beatrix Ruf, roepen om een nieuwe toekomstvisie.

 

Welke ideeën leven er over de perspectieven van het Stedelijk Museum? Zou het Stedelijk vooral een bruisende plek in de stad moeten zijn of juist dat museum dat zich aan de internationale top kan meten? En welke functie heeft het museum voor de Nederlandse kunstenaars?

 

Hierover gaan we tijdens dit programma, georganiseerd door de Amsterdamse Kunstraad en De Balie, met kunstenaars en deskundigen uit het veld in gesprek. Met deze avond wil de Kunstraad inventariseren welke ideeën er leven over het museum, vanuit het perspectief van de stad, de kunstenaars en het publiek. We spreken onder meer met Charl Landvreugd, Jan Dibbets, Anna Tilroe, Niels Van Tomme en Annet Zondervan.

 

Tickets zijn verkrijgbaar via de website van de Balie.