Nieuwsartikel

Twee nieuwe bestuursleden AKr

Vandaag heeft de gemeenteraad besloten Isis van der Wel en Mieke Gerritzen te benoemen tot bestuurslid van de kunstraad.

Isis van der Wel wordt voorzitter van de commissie Muziek en Mieke Gerritzen wordt voorzitter van de commissie Beeldende Kunst, Fotografie, Nieuwe Media en Architectuur. Bestuursleden van de kunstraad worden geworven op basis van hun cv, hun kennis van het culturele veld en hun ervaring in de cultuuradvisering.

Mieke Gerritzen werkt momenteel als curator/organisator aan een programma voor Droog Design en is als directeur/oprichter werkzaam bij The Image Society. Tot 2017 was zij directeur van het Bredase museum MOTI, Museum of the Image.

Isis van der Wel is actief als dj, producer en labelmanager. Als programmeur en art director ontwikkelt zij multidisciplinaire programma’s voor diverse clubs, podia en festivals. Van 2010 tot 2012 was zij Nachtburgemeester van Amsterdam.

Vacatures in het bestuur worden opengesteld voor gegadigden, waarna kandidaten worden beoordeeld door een benoemingscommissie bestaande uit de voorzitter van de kunstraad, de directeur Kunst en Cultuur namens de wethouder en een onafhankelijke derde, in dit geval Noraly Beyer, presentatrice, schrijfster en gespreksleider.

De benoeming geschiedt door de gemeenteraad na instemming met de voordracht van de benoemingscommissie door het College van B&W.