Nieuwsartikel

Alida Dors treedt toe tot het bestuur van de kunstraad

De gemeenteraad heeft ingestemd met de benoeming van Alida Dors tot bestuurslid van de Amsterdamse Kunstraad.

Alida Dors is artistiek directeur van Theater Rotterdam en aldaar lid van een tweekoppige directie. In 2020 trad Dors aan als artistiek leider in Rotterdam, waar ze met haar gezelschap Backbone al vijf jaar actief was. Daarnaast maakt ze nog steeds voorstellingen.

De kunstraad is zeer verheugd over de komst van pionier in de urban dans, Alida Dors. Als oprichter van Solid Ground Movement en Backbone heeft zij haar sporen verdiend in de dans en haar voorstellingen worden alom geprezen. Haar rijke organisatorische ervaring en de uitdagende functie die zij nu in Rotterdam bekleedt, maken haar zeer geschikt als adviseur voor het gemeentebestuur over de uitgebreide en complexe Amsterdamse cultuursector.

Eveneens heeft de gemeenteraad twee bestuursleden van de kunstraad herbenoemd voor een tweede termijn van vier jaar. Katja Weitering, bestuurslid Musea, Erfgoed en Monumenten en Jaïr Stranders, bestuurslid Theater.

De beoogde kandidaat voor de vacature bestuurslid Beeldende Kunst zag zich door een wijziging in zijn werkkring, genoodzaakt zich terug te trekken, zodat die plek nog even open blijft staan.

 

Fotograaf Amanda Harput