Marieke van Bommel

Sinds maart 2015 is de Nederlandse Marieke van Bommel algemeen directeur van het MAS I Museum aan de Stroom in Antwerpen. Hier is zij verantwoordelijk voor de inhoudelijke koers van het museum als ook voor de dagelijkse leiding. Marieke wordt vanuit die functie regelmatig gevraagd als spreker in binnen- en buitenland met als hoofdonderwerp vernieuwende culturele concepten.

Voor haar komst naar Antwerpen, werkte zij 10 jaar in het Maritiem Museum Rotterdam, eerst als hoofd Publiekszaken/educatie waarna Marieke als zakelijk directeur de fusie begeleide tussen het Maritiem- en Havenmuseum.

Marieke was lid van de klankbordgroep Stimulering Kinderbezoek in Nederlandse musea, van de museumvereniging. In 2019 was zij moderator voor de EULAC over samenwerking tussen musea in Europa, Latijns Amerika en de Caraïben. In 2020 was ze lid van de adviescommissie Museale collecties en erfgoed voor de Rotterdamse raad voor Kunst en Cultuur voor de beoordeling van de subsidieaanvragen.

Na haar opleiding museologie aan de Reinwardt Academie, specialiseerde zij zich in cultureel ondernemerschap tijdens haar studie Beleid en Organisatiewetenschappen aan de Universiteit Tilburg.