Nieuwsartikel

Presentatie Verkenning 17 januari 2019

Trefwoorden

SAVE THE DATE

De Amsterdamse Kunstraad presenteert op 17 januari 2019 de Verkenning. Deze ‘foto’ van het cultureel landschap in de stad wordt gelijktijdig aangeboden aan wethouder Touria Meliani, portefeuillehouder Kunst & Cultuur, en aan de voorzitter van de raadscommissie Kunst, Diversiteit en Democratisering, Tirza de Fockert.

Iedere vier jaar maakt de kunstraad op verzoek van de gemeente een verkenning van het culturele landschap in Amsterdam. De Verkenning schetst de stand van zaken binnen de kunstsectoren en betrekt daarbij zowel het gesubsidieerde als niet gesubsidieerde aanbod. Met name artistiek-inhoudelijke ontwikkelingen, kansen voor de cultuursector en trends komen in beeld.

Thema’s in de Verkenning zijn onder andere inclusiviteit, ketenverantwoordelijkheid, doorstroommogelijkheden voor talent, kunst- en cultuureducatie, cultuur in de MRA, internationalisering, cultuurhuizen, goed werkgever- en opdrachtgeverschap en de samenstelling van de A-Bis. De Verkenning vormt een basis voor beleid en dient als input voor de Hoofdlijnennota 2021-2024.

 

Datum:
Donderdag 17 januari 2019, tweede helft van de middag, gevolgd door een borrel.

 

Locatie:
Het Sieraad, Postjesweg 1, 1057 DT Amsterdam. Kijk hier voor de bereikbaarheid.

 

De uitnodiging met exacte tijden en programma volgt, maar aanmelden kan al via rsvp@kunstraad.nl